fredag 12 december 2014

Har vi förlorat kriget om våra ghetton?

Har vi förlorat kriget om våra ghetton? 


Under flera år har jag påpekat att vårt land är utsatt för en lågintensiv asymmetrisk krigföring i våra ghetton (läs förorter).

Samhället har lagt sig platt på rygg och förordat fler iPads, allsångsmöten och fritidsgårdar som svar på skottlossningar, överlagda mord, anlagda bränder, brinnande bilar, nedbrunna skolor, attacker på räddningstjänst och polis osv. 
Innan vi fortsätter vill jag berätta lite om mig själv:

Jag har bott, arbetat, skrattat, svettats, blött och älskat i 28 länder.
Jag arbetade med Mujahedin i Afghanistan under kriget mot Sovjet 1981.
Jag har druckit mitt morgonté med muslimska vänner i Somaliland och sett solen gå upp över havet.
Tillsammans med mina kompisar bland Talibanerna har jag sett månen gå upp över Gilgitdalen i Norra Pakistan.
Jag reste runt i Ogadenprovinsen långt innan några stjärnögda journalister hittade dit.
Jag har arbetat och levt i Etiopien.
Jag har tillbringat tre år i Mongoliet.
Jag bodde i Sudan när jag var 22 år.
Att försöka stämpla mig som rasist är ganska enfaldigt... 

Rikspolisstyrelsen har, i den officiella versionen, klargjort att våra myndigheter har förlorat kontrollen över hela 55 områden i vårt vackra land. Dessa ingår till största delen i våra 186 officiella “utanförskapsområden”.

Dessa 55 områden är områden där polisen inte vågar agera, där ambulanspersonalen nu kräver militär skyddsutrustning och räddningstjänsten inte kan agera utan starkt beskydd av polis - om polisen nu verkligen vågar åka in... 

Alla polisbilar idag har GPS så länskommunikationscentralen kan se var bilarna finns. Det är oftast en stor skillnad mellan var polisbilarna verkligen har varit under arbetspasset och vad som står i rapporterna. Detta tonas naturligtvis ner av berörda chefer men faktum kvarstår. 
Vi har områden i till exempel Malmö där postutdelning eller paketleverans inte fungerar på grund av att de kriminella gängen tagit över gatorna. 

Vi har de senaste dagarna upplevt planerade kravaller och attacker mot polis och räddningstjänst i Rågsved, molotovcocktalis var tillverkade i förtid, upplag med stenar och, i ett fall, vapen fanns väl förberedda. Ett tiotal bilar och en polisstation sattes i brand. 
Samtidigt var det upplopp i Kungälv som det tog samtliga polisresurser i Stor- Göteborg att få stopp på. Sammanträffande? 
Nej. 

Bomben, den andra i år, mot Rättscentrum i Malmö talar också sitt tydliga språk vilket även framförs via bombhoten mot fyra Tingsrätter och Hovrätten i Jönköping som kom strax därefter.
Det är ett tydligt maktspråk mot de rättsvårdande myndigheterna, döm som VI vill - annars.... 

Samhället är utsatt för ett sedan länge pågående krig om makten i våra ghetton. En krig som vi kommer att förlora om vi inte gör något radikalt och gör det nu. 


Vad är det som händer? 

Vårt samhälle är idag översållat med vad som kallas “nyttiga idioter”. En nyttig idiot är någon som på grund av dumhet eller inkompetens låter sig manipuleras till olika handlingar.
Vi har idag ett samhälle som skyddar dumheten och inkompetensen och stimulerar och belönar de som utnyttjar alla våra nyttiga idioter. 

Några exempel:
Föreningen “Tro, Hopp och Kärlek” startades i Rinkeby och applåderades av bland annat Beatrice Ask. Föreningen fick, naturligtvis, generöst med statsbidrag utan några som helst krav på återkoppling eller redovisning. Undrar om Ask är lika imponerad nu när en av grundarna sitter häktad för grov våldtäkt och rån? “Pantrarna i Göteborg” startades av en man som sedan dog i striderna i Syrien 2013. Pantrarna skulle arbeta för fred, försoning och förståelse i förorten. Men är det inte lite underligt att Pantrarna hyrde lokaler för presskonferenser i Husby i god tid innan de “spontana” upploppen och kravallerna började? 

“Bränn en bil och få ett jobb” (eller projektpengar) är en vanlig formulering i våra ghetton. I sin missriktade välmening så låter vissa kommuner de kriminellt belastade få anställning för att förhindra ytterligare våld men det blir i stället en utmärkt täckmantel för fortsatt kriminalitet- med kommuntjänstemännens och politikernas goda minne. 

“Nyttiga idioter” har öst ut hundratals miljoner av våra skattepengar på obefintliga projekt som vi innerst inne vet är verkningslösa. Detta finansierar handeln med droger och vapen i våra ghetton och en stor del av pengarna går till att finansiera al-Nusra och Daesh (ISIS) genom att pengarna transfereras osynligt därifrån via det mycket väl utbredda Hawalahsystemet. 
Hur många av dess godtrogna politiker har egentligen befunnit sig i ett ghetto utan eskort från polis eller väktare?? Det är beklämmande när kommunens personal talar om Tensta som “en annan värld”.
Det är vår värld, vårt land - på ont och på gott. 

I Tensta slår man ihop Café Marné med ungdomsgården. Hur dum får man bli? Man slår ihop ett café som drivs av kriminella killar mellan 20-30 år med en ungdomsgård med ungdomar som ännu inte halkat in på fel bana. Vad trodde man att detta skulle resultera i? 

Nyttiga idioter... 

Ett TV-team hotades nyligen i Kroksbäck i Malmö. De var tvungna att lämna platsen efter uttalade hot. Det skulle vara intressant att veta hur eventuell polis på plats agerade för att till slut undvika att hantera situationen. 

Vi ser idag tydliga tecken på “white flight” där etniska svenskar och framgångsrika invandrare flyr från förorterna in till områden med bättre skolor, bättre bostäder och ett tryggare liv.

Kvar i ghettot blir de som inte vill/kan ta sig ur sin situation. 
Är det så vi vill ha det? 


Vad skall vi göra åt detta? 

Antingen accepterar vi att vi idag har 55 “no-go zones” där samhället har gett upp och överlämnat dessa områden till gängen eller så gör vi något åt situationen. 


Förslag: 


Politiker: 
Ta bort alla dessa tusentals flummiga projekt där ni öser hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar på osannolika och meningslösa projekt.
Ni vet själva att dessa projekt är värdelösa och verkningslösa men ni är “nyttiga idioter” som är för rädda eller inkompetenta för att fatta vettiga beslut. 
Se till att alla dessa tusentals konsulter som lever gott på våra skattepengar omskolar sig till att göra rätt saker istället - som ger resultat.
Om ni skall stödja ett enstaka projekt, kräv då noggrann redovisning och uppföljning av projektpengarna. 

Poliser: 
Börja med att göra ert jobb och upprätthåll svensk lag i hela landet.
Har ni inte mod, kunskap eller förmåga - sök nytt jobb.
Kom ihåg att myndigheter såväl som trappor städas bäst uppifrån...
När väl dödköttet är utrensat så skall ni använda de system som redan finns på plats. 
Var proaktiva. Förebygg brott. Visitera misstänkta personer för vapen, droger eller stöldgods.
Lagför dem för minsta förseelse. Se till att gängmedlemmarna vet om att de hålls under uppsikt. Plocka in kända medlemmar vid minsta misstanke eller förseelse. Inför "nolltolerans" - ett av det Politiskt Korrekta Sveriges mest uttjatade ord men här är det faktiskt relevant. Se till att de poliser som råkar vara utomhus har noll tolerans för småbrott. Principen är enkel - en buse som sitter inne efter en tremånaders dom för brott mot knivlagen i februari kan inte skjuta någon i mars.
 
Det visar också de kriminella och allmänheten att samhället inte accepterar brott i någon form eller i någon storlek. Ett samhälle som stillasittande accepterar klotter, vandalisering, skadegörelse mm ger starka signaler till blivande gängmedlemmar - det är ju ändå ingen som bryr sig!!

Andra myndigheter: 
Inför skattekontroller i hela kommunen, inte bara i de delar där ni känner er trygga. Kontrollera butikerna som säljer smuggelcigaretter öppet över disk. Kontrollera restauranger i ghetton när det gäller moms, skatt, svartsprit, hygien mm.Ta en titt på varför så många i ghettot får avdrag för Läx-RUT när det egentligen gäller betalning för illegala källarskolor (madras) där unga pojkar och unga män (inga flickor!) lär sig Koranen och Haditherna och inget annat. 
Låt alkoholinspektionen undersöka varför det okontrollerat flödar av svartsprit på klubbar, sociala föreningar och på spelklubbar i våra ghetton. 

Alla vi andra: 
Om vi tillsammans kan få de politiker och tjänstemän som vi betalar lönen till att börja göra sitt jobb så är en stor del av slaget vunnet.

Om vi medborgare dessutom aktivt väljer att inte stödja ghettogängen genom att köpa droger, smuggelcigaretter, svartsprit och spela svartspel på klubbarna så är en ännu större del av slaget vunnet. 

Vi i Sverige har bäddat vår säng väldigt slarvigt och nu är det knöligt, oroligt och problematiskt att ligga i den, men - som man bäddar ......... 
Som sagt, samhället är i ett asymmetriskt och lågintensivt krig om våra ghetton. Antingen tar vi inte krafttag nu och gör något åt problemen och ser våra 55 no- go zones bli 555 inom några år eller så gör vi något åt saken och ser till att alla som bor i Sverige har samma trygghet och säkerhet som journalisterna och politikerna på Södermalm. 
Valet är ditt. Olle Fjordgren 

8 kommentarer:

 1. Förbannat bra skrivet Olle. Det hade varit intressant att träffas och ta en pilsner ihop. Jag har till viss del en liknande bakgrund som dig. Befinner mig i Afghanistan just nu. Får önska en God Jul & Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 2. Tittade på din profil. Vi är dessutom nästan grannar också.

  SvaraRadera
 3. Absolut det mest självklara som jag läst på länge!
  Det finns inget annat sätt då man skämt bort förövare och våldsverkare i åratal utan resultat.
  Att som naiva och blåögda svenskar tro att man kan behandla dessa kriminella element som man gjort i decennier och tro att man får till en förändring är så urbota dumt så jag vet inte vad. Ta till hårdhandskarna och visa var skåpet skall stå är det enda de förstår.
  Tack för att du lade ut din sanning som är ett rättesnöre för övriga vilsna själar. Ha en trevlig helg //J

  SvaraRadera
 4. Så Jäkla bra skrivet!! Delar de såklart..

  SvaraRadera
 5. Bästa jag läst på länge - Sverige behöver fler som vågar se klart istället för att flumma runt med genuspedagogik och ovanpå det, offerstämpla kriminella (ja, ALLA har faktiskt ett val, svårt eller lätt, men ändock ett val)
  Det går inte att stoppa huvudet i sanden längre - önskar politikerna kunde lyssna på folkets röst som höjs mer och mer, istället för att ta den bekväma utvägen och rasiststämpla det som är obekvämt - är det inte rasist, fascist, nazist - så är det främlingsfientlig.
  Vår tids flesta politiker, kommer gå till historien - men inte på ett bra sätt. /Lotta

  SvaraRadera
 6. Men ungdomar i utanförskapsområdena måste få förtroende för svenska myndighetsföreträdare. Utan förtroende är bilbränder, rån och våldtäkt inget annat än ett rop på hjälp. Varför inte upprätta en nödtelefon för unga kriminella så att de kan få hjälp och stöd från vanliga människor från områdena med många svenskar? Kanske vill den svartmuskiga bankrånaren inget annat än att också få sjunga på Luciatåget? Hur skapar vi sådana kontakter? Vad finns det för alternativ här hemma till IS krig i Mellanöstern? Är det oro för anhöriga i det forna hemlandet som gör att unga människor vill riskera såras och dödas i krig?? Hur gör svenska myndigheter i så fall för att hjälpa dem hit. Kanske är det så att svensk gränspolis måste börja samarbeta med människosmugglarligorna. Vi kan inte bara titta på när människor inte får komma in i Sverige, fastän de vill. Här finns mycket att göra för världens befolkning och det har vi råd med. Se hur många plasma-TV det finns i varje sommarstuga. Och Thailandssemestrar med golf. Bygg istället bibliotek och anställ körledare i alla de No-go-zone som du talar om, så att människor har något vettigt att göra.

  SvaraRadera
 7. Jag tror att du är lite väl optimistisk som tror att politiker vet vad som bör göras. De gör vad de tror bör göras. De allra flesta politiker vet så gott som inget om samhället för de har så länge ingått i grupper av jasägare; annars hade de inte hamnat så långt upp. Jag tror tyvärr att det inte blir bättre förrän politiker och statstjänstemän skadas allvarligt av den nya brottsligheten. När man hör Fredrik Reinfeldt tala om att det finns så gott om plats i Norrland - han ser det från flygplanet - så tycker jag det är bevis nog för mitt påstående.
  Det enda jag vill invända mot är att "samhället har lagt så platt...". Det är staten som har lagt sig platt. Ute i samhället – du och jag och många andra i motsats till politikerna i Stockholm – knyts många händer men vi börjar inte bränna bilar så snabbt som de nya "svenskarna".. Vi har idag knappt några politiker som är värda att väljas till statliga uppdrag. Och en lång rad kommunikatörer av olika slag tjänar dessutom stora pengar på dem när de för deras talan och bestämma vilka beslut politikerna ska fatta och ser till att befolkningen invaggas i det politiskt korrekta tyckandet. Tillståndet i landet är långt sämre än folk vågar tro. vi ser det även på områden som klimathysteri och vindmöllefjanteri.

  SvaraRadera