fredag 17 maj 2013

Mord på Stenungsbaden Yatch ClubDe senaste kvällarna och nätterna har jag med stort nöje sträckläst Ramona Franssons senaste bok, "Mord på Stenungsbaden Yatch Club".
Detta är utan tvekan Ramonas bästa bok hittills och den höll mig trollbunden hela tiden.
Det är den senaste boken i en serie med kriminalkommissarie Greger Thulin och hans kollegor på polismyndigheten i Göteborg.
Genom bokserien får man följa gruppens utveckling, vedermödor och framgångar både på de yrkesmässiga och privata planen på ett väldigt intressant sätt.
Mord på Stenungsbaden Yatch Club tar upp ett brännande ämne, trafficking, och de oerhörda problem och fasor detta för med sig. Vi får uppleva de stora personliga problem som de stackars människor som utsätts för trafficking tvingas utstå för att ha en chans att överleva.
Intrigen för oss mellan olika länder och världsdelar men är, som alltid i Ramonas böcker, centrerade kring Tjörn.

Det är intressant att se att de bästa deckarförfattarna idag är kvinnor och de flesta av de som jag verkligen gillar att läsa tilldrar sig längs Sveriges kuster, Fjällbacka, Sandhamn, Marstrand och naturligtvis Tjörn!

Jag kan varmt rekommendera alla att börja läsa - om ni inte redan har gjort det - Ramona Franssons utmärkta deckare!
Jag ser redan fram emot nästa så jag får återknyta bekantskapen med Greger Thulin och de andra på Grova Brottsroteln i Göteborg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar