söndag 20 oktober 2013

Åtgärder mot gängkriminaliteten i Göteborg



Under de senaste tjugo åren har New York upplevt den mest radikala minskningen av brottslighet av alla storstäder i den civiliserade delen av världen.
Under mindre än en generation minskade risken att bli utsatt för brott med mer än 80%.
Kan ni göra samma sak i Göteborg?
Fel, New York gjorde inte ett dugg åt sin demografiska profil och lyckades i alla fall.
Valet att bli en gängmedlem ett aktivt val, ingen tvingas att bli medlem i ett kriminellt gäng, det är ett fritt val. Så länge vi låter gänglivet vara ett attraktivt alternativ så väljer ungdomar detta. När vi gör vårt jobb och gör gänglivet oattraktivt så väljer man inte gänglivet.
Nej inte alls, jag vill se hur många av våra kriminella motorcykelgäng som tillåter en somalisk flykting bli medlem.
Invandringsproblemet är visserligen oerhört stort i Göteborg och på många andra platser men det är inte det grundläggande problemet.
Den fullständigt katastrofalt misslyckade integrationspolitiken kommer att orsaka oerhörda problem i vårt samhälle inom en alltför snar framtid men nu är det gängverksamheten jag diskuterar i denna artikel.
Fel, det hjälper inte ett dugg. De blir inte ett dugg bättre men gatorna hålls lite renare medan de sitter inne, det är enda vinsten.
Varför?
Jag är säker på att när någon forskare i framtiden skriver den ocensurerade boken om Göteborgs politiker så blir det en best-seller...
Svensk polis har sedan ett flertal år tillgång till likartade system som var så framgångsrika i New York, GIS-system, där man på ett enkelt sätt grafiskt på en karta kan se var och när brott begås.
Polisen måste här vara proaktiv och förebygga brott.
Se till att gängmedlemmarna vet om att de hålls under uppsikt. Plocka in kända medlemmar för minsta misstake eller förseelse.
page2image18480
Det visar också buset och allmänheten att samhället inte accepterar brott i någon form eller i någon storlek.
Varför?
Varför?
Alla vet om det.
Polisen gör ingenting.
Varför får en ynka fotbollsmatch mer bevakning än Göteborgs ghetton en avlöningskväll?
page3image16728
Om vi medborgare dessutom aktivt väljer att inte stödja gängen genom att köpa svartsprit och spela svartspel på klubbarna så är en ännu större delen av slaget vunnit.
page4image8696

Rånrisken 2010 var 16% av rånrisken 1990. Antalet mord var betydligt mindre 2009 än 1961. Vad hände?
Visst kan ni det, men det kommer att innebära svett, tårar, trampade tår, krossade illusioner, spruckna egon, ifrågasatta fördomar och väldigt många omflyttningar i offentlig tjänst.

Krossad illusion 1: Vi måste bekämpa fattigdom och utanförskap för att
komma till rätta med gängen.

Krossad illusion 2: Det är bara invandrare som blir gängmedlemmar.

Krossad illusion 3. Det hjälper att sätt gängmedlemmar i fängelse.

Åtgärdsplan:

Politiker på alla nivåer: page1image17944
Ta tag i alla dessa hundratals flummiga projekt som är fullständigt meningslösa i våra problemområden, ni satsar hundratals miljoner på värdelösa projekt som ni själva vet är värdelösa innan de ens har startat men de upplevs som Politiskt Korrekta.
Lägg dessa pengar på väktare som håller ordning i Göteborgs ghetton istället.
Omskola alla dessa konsulter som lever gott på att göra ingen nytta alls för våra skattepengar till att göra något vettigt istället.
Snälla politiker, ni har i många år haft mycket god kännedom om var det finns svartklubbar, hälericentraler, svarttaxistopp, smuggelmarknader, busslaster med svartsprit, klubbar med svartspel, lägenhetsbordeller, knarkförsäljning och allt annat som göder och föder de kriminella gängen.
Ni har inte gjort någonting åt detta.

Poliser:
I första hand - se till att ni gör det jobb ni får betalt för eller säg upp er. Myndigheter såväl som trappor städas bäst uppifrån.
Därefter - när ni rensat ut dödköttet - skall ni använda de system som redan finns på plats.
Sedan punktmarkerar man dessa områden under lång tid med uniformerad polis som ser till att störa den kriminella verksamheten så uppenbart och synligt som möjligt.
Visitera misstänkta personer för vapen, droger eller stöldgods. Lagför dem för minsta förseelse.
Inför "nolltolerans" - ett av det Politiskt Korrekta Sveriges mest uttjatade ord men här är det faktiskt relevant.
Se till att de poliser som råkar vara utomhus har noll tolerans för småbrott.
Principen är enkel - en buse som sitter inne efter en tremånaders dom för brott mot knivlagen i januari kan inte skjuta någon i mars.
Ett samhälle som stillasittande accepterar klotter, vandalisering, skadegörelse mm ger starka signaler till blivande gängmedlemmar - det är ju ändå ingen som bryr sig!!
Ta tag i alla svartklubbarna i förorterna. Att de kallas för "etniska föreningar" är bara ett sätt att skönmåla eländet. Det illegala spelandet i Sverige är svårt att uppskatta men omsättningen ligger kring 10-15 miljarder/år. En oroväckande stor del av dessa pengar omsätts i Göteborg i allmänhet och i stadens ghetton i synnerhet.
Det finns ca 50 klubbar i era ghetton som serverar svartsprit och tillhandahåller illegalt spel och hur mycket droger som helst. Ändå ingriper inte polisen.
Razzior varje helgnatt de närmaste 6 månaderna skulle lösa en stor del av samhällets problem och slå undan en mycket stor del av kapitalförsörjningen till gängen.
Lastbilarna, med öppen försäljning av smuggelgods, sprit, alkohol och droger har nu till viss del flyttat från Stigs center men har fått sälja smuggelgods i princip ostört i mer än 20 år.
De dyker upp så regelbundet på samma tid och samma plats att de inte ens behöver annonsera.
Varför?
Om Göteborgspolisen inte anser sig vara kompetent för dessa enkla uppgifter, eller inte vågar konfrontera buset, så finns det ett flertal bra väktarbolag i Polen och Tyskland som kan hjälpa till med detta.
Prioritera bättre.

Skattemyndigheten:
Genomför skattekontroller i butiker i hela Göteborg, inte bara de delar där ni känner er bekväma i nuläget. Alla vet att många butiker i t.ex. Biskopsgården och Angered inte ens har kassaapparater men idag är immuna från besök av er. Varför?

Tillståndsenheten för alkohol:
Hur kan ni tillåta illegal försäljning av smuggelsprit på ett femtiotal svartklubbar utan att reagera?
Om vi tillsammans kan få de politiker och tjänstemän som vi betalar lönen till att börja göra sitt jobb så är en stor del av slaget vunnit.


Om du inte ser till att dina politiker och tjänstemän gör det du betalar dem för att göra och dessutom stödjer gängen ekonomiskt så har du faktiskt förlorat din rätt att gnälla.

1 kommentar:

  1. Bra synpunkter om än svårlästa.
    Konstigt att du är aktiv ett parti som driver denna politik.

    SvaraRadera