fredag 27 april 2012

Gängvåldet i Malmö


Gängvåldet i Malmö.
Det som händer nu i Malmö kan vi skylla på politiska, sociala, socioekonomiska, ekonomiska eller religiösa orsaker. Vi kan skylla på för stor invandring eller misslyckad integration.
Vi kan skylla på utanförskap, ekonomisk segregation och trasiga familjeförhållanden.
Vi kan förmodligen också skylla på växthuseffekten, utsläppen av koldioxid eller den kommande istiden.
Alla dessa ursäkter är lika gångbara och trovärdiga och vi kan träta om detta i all evighet.
Faktum kvarstår - vi har släppt in kriminella gäng i staden.
Stora delar av Malmö har i dag klara paralleller med t.ex Watts i Los Angeles, Washington Heights i södra Washington D.C., hur Harlem var förr innan N Y´s finest började göra sitt jobb, Brixton i London och många andra ställen på jorden.
Kriminella gäng har tagit över och Politiskt Korrekta Politiker och Konflikträdda Polischefer står bredvid och ser förundrat på - och skyller ifrån sig.
Att de kriminella gängen tagit över en stor del av Malmös gator och torg är ingen överraskning för oss som jobbar med säkerhet med internationell utblick, dvs längre än Nytorv i Köpenhamn.
Gängverksamheten i Malmö har inget att göra med utanförskap, trasiga familjer, taskig utsikt från balkongen eller annat.
Det har att göra med territoriell uppdelning av staden för att skaffa sig affärsfördelar när det gäller langning av alkohol och droger, försäljning av smuggelcigaretter och vapen, trafficking, prostitution, utpressning, indrivning och annat som denna typ av ”affärsrörelse” arbetar med.
Kriminella gäng är big business och inget annat.
För vi skall inte glömma en sak - Kriminalitet är inte ett socialt tillstånd, det är ett frivilligt val. Det finns ingen som tvingar någon att bli yrkeskriminell - det är ett vägval som alla andra.
Hur skall vi då stoppa detta innan det är för sent?
(Det är  visserligen för sent att stoppa det tack vare vankelmodiga politiker och inkompetenta polischefer men vi kan väl göra ett försök...)
Allmänheten måste ta sitt ansvar. 
- Köp inte cigg för 30 spänn paketet i din servicebutik
- Köp inte kött eller andra livsmedel som förmodligen är stulna från ICA men nu ligger i kvartersbutiken till billigt pris
- Drick inte svartsprit på svartklubben.
- Köp inte varor/prylar/saker som saknar kvitto.
- Köp inte smuggelsprit
- Köp inga droger
Det låter som mycket löjliga påpekanden men en stor del av gängverksamheten finansieras av handel med droger, sprit, cigaretter och stöldgods.
Nu är det förmodligen väldigt Politiskt InKorrekt att citera Mrs. Thatcher men ungefär så här var det i alla fall:

”Jag tror att vi har gått igenom en tid när alltför många barn och människor har invaggats i tron "Att jag har ett problem, är det regeringens uppgift att ordna det!" eller "Jag har ett problem, jag söker ett bidrag för att klara det!" "Jag är hemlös, regeringen måste ordna husrum åt mig!"
Så de kastar sina problem på samhället och vem är samhället? Det finns inget sådant! Det finns enskilda män och kvinnor och det finns familjer, och ingen regering kan göra något utan att människor och folk ser till att ansvara för sig själva först. Det är vår plikt att ta hand om oss själva och sedan hjälpa till att ta hand om våra grannar, livet är en ömsesidig affär och människor har för mycket rättigheter i åtanke utan att beakta skyldigheter.”
Polisen måste ta sitt ansvar
 • Övergripande:
 • Idag har polisen mer pengar, mer personal och mer resurser än  någonsin tidigare. Konsekvensen av detta är tyvärr att de aldrig har löst så få brott som nu... Vi måste få tillbaka en poliskultur som återigen helt enkelt innebär att polisen faktiskt skall göra det jobb som man får betalt för.
 • Lokala planet:
-  Vara synliga med uniformerad och tillika kompetent polis på stökiga platser
- Punktmarkera kända busar under lång tid
- Skyddsvisitera busarna för vapen och droger vid varje givet tillfälle.
 • Markera revir
 • Ta folks oro på allvar
 • Byt ut en stor del av polisledningen till yngre och mindre inkompetenta förmågor som åtminstone vågar göra sitt jobb. Sitta och kura bakom ett skrivbord hjälper inte medborgarna i staden.
 • Dimensionera polisens insatser lite rimligare i fråga om insatser vid t.ex. fotbollsmatcher så att resurser frigörs för att förhindra fler mord.
 • Hyr in väktare som patrullerar gator, torg, skolgårdar, lekplatser och parkeringsplatser under de närmaste 12 månaderna. Med tanke på fri rörlighet av varor och tjänster kan jag rekommendera ett antal tyska och polska företag som skulle lösa uppgifterna på ett förtjänstfullt sätt.
Politiker (suck)
 • Ni måste nu, en gång för alla, ta gängkriminaliteten på allvar.
 • Inför en kommunal förordning i Malmö som innebär att gängattribut eller västar eller tröjor som indikerar medlemsskap i ett gäng eller annan kriminell sammanslutning inte får bäras på en krog.
 • Skärp straffet omedelbart för olaga vapeninnehav i så mån att maximalt straff utdöms med automatik.
 • Olaga vapeninnehav inom 300 meter från skolor, lekplatser och fritidsgårdar skall med automatik innebära dubbelt straff.
 • Inför snarast ”Three strikes and you are out”, dvs regeln att den tredje gången man döms till fängelse för ett brott så är det automatiskt maxstraffet som utdöms utan någon form av ”grupprabatt”.
 • Ge Tullverket direktiv att försöka stävja floden av illegala vapen som sköljer över oss. Som jag tidigare har skrivit här på Newsmill så kan vi idag här i Bohuslän köpa en tjeckisk automatpistol för ca 7.000:-, en Kalasnikov AK-47 för drygt 10.000 och en AK-74 för knappt 20.000:- Alla priser är med ett fulladdat magasin. Vad gör vi då åt detta? Jo, vi ser över det legala vapeninnehavet och stramar ytterligare åt möjligheten att äga vapen för samling, sport och jakt medan den stora floden av illegala militära överskottsvapen helt lämnas därhän. De vapen som används i Malmö är inte stulna vapen från svenska hem, det är militärt överskott från Balkan som kommer hit lådvis.
 • Sluta tramsa med vapenamnestier och annat, jag vill se det gäng från Seved som lämnar in sina nyligen insmugglade automatvapen till polisen för att det äntligen kan ske anonymt...
 • Om det trots allt skulle bli ännu en vapenamnesti - ha bättre koll på de inlämnade vapnen så att alla destrueras den här gången.
Rättsväsende
 • Sluta förolämpa era grannar genom att ge straffrabatt för illegalt vapeninnehav till yrkeskriminella som känner sig hotade. Försök förklara för en polis från vilket civiliserat land som helst att en yrkeskriminell bara får fyra månaders fängelse för att ha burit på en fulladdad Kalashnikov. Det är så lätt att förvåna och roa sina medmänniskor...
Om vi ser hur gängen har tillåtits slå rot, växa och i viss mån ta över delar av rikets tredje största stad så inser jag att många av kommunens politiker och polisledningen säker inkluderar i sin aftonbön en tacksamhetens tanke till att man avskaffade tjänstemannaansvaret 1974.
Hade det funnits kvar hade vi säkert haft helt andra personer på de ledande positionerna inom politik och polisväsende i dag.
Det är kanske dags att återinföra tjänstemannaansvaret!!
Gängkriminaliteten är här för att stanna, vi har bjudit in den genom ignorans, lättja och i vissa fall ren dumhet.
Hur allvarligt den kommer att påverka livet i Malmö och hur långt den tillåts sprida sina tentakler i resten av landet bestämmer vi själva nästa gång vi går till val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar